Smiling person in car

Verras de klant, houd ze positief! 

Als importeur communiceer je in deze tijden voornamelijk prijsverhogingen, uitgestelde leveringen en tekorten naar je klanten. Kortom: je bent de brenger van slecht nieuws. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je klant in zak en as gaat zitten omdat er bij de productie een aantal externe zaken zijn die de levering vertragen. De grote vraag is: hoe houd je de klant toch positief? 

Het antwoord is natuurlijk niet eenvoudig. Slecht nieuws brengen vereist dat je de klant goed kent om te weten hoe je dit bericht moet brengen. Er zijn echter wel een aantal dingen waar je aan kunt denken om dit bericht kracht bij te zetten. Denk aan: positieve en heldere communicatie, maar ook: kleinschalige, leuke evenementen. 

Positieve communicatie

Wees helder en duidelijk in de communicatie als je kampt met een tekort wat vertraging in leveringen oplevert. Het is voor de klant fijn om te weten waar deze vandaan komen. hij of zij is sneller gerustgesteld als de oorzaak duidelijk is. Blijf positief, maar verklein het probleem niet. ‘Het komt wel weer goed!’ roepen, kan irritatie opwekken. Slecht nieuws brengen is zeker niet altijd leuk, maar we hebben bij Prodrive Academy een aantal evenementen die we kunnen organiseren om je klant een positief gevoel te geven bij jullie samenwerking: 

Kleinschalige verrassingen

Heb je al eens overwogen om je klant onder begeleiding van Prodrive in een spectaculaire auto te laten rijden? Of de trailer van Prodrive Academy in te zetten om een interessante lezing te houden, allicht in combinatie met een barbeque? Dit zijn natuurlijk geen zaken die opeens het chiptekort oplossen, maar wél de klant in een goede stemming brengen. 

De Prodrive Trailer

In samenwerking met Van Essen Catering zetten we flexibel en kostenefficiënt een evenement neer waar jouw klanten met veel plezier op terugkijken. Het opleiden van dealerpersoneel, introductie van een nieuw model of een workshop voor klanten? De expandable mobile event locatie van Prodrive Academy biedt een unieke setting die op verrassende locaties kan worden ingezet. Dit kan een goede, kostenefficiënte manier zijn om de klanten een interessante beleving te bieden. Gewoon even iets heel anders doen, waarbij je niet denkt aan leveringsproblemen of prijsverhogingen doet wonderen voor het moraal.

Ben je benieuwd naar hoe onze trailer er uit ziet?
In deze video nemen we je mee naar het evenement Fast & Forward op Vliegbasis Soesterberg! 

Begeleide ritten

Geef klanten het VIP-gevoel door ze te ‘trakteren’ op een proefrit aan huis of op het werk, onder begeleiding van één van onze experts. We verzorgen het gehele proces en begeleiden de medewerkers van jouw klant in het berijden van de meest spectaculaire modellen. Lang wachten is vervelend, juist daarom kan het erg fijn zijn onder proffesionele begeleiding nog is goed te genieten van jouw aankoop. Een proefrit op maat, waar ieder nog lang en met een goed gevoel op terug zal kijken! 
Natuurlijk los je met deze kleinschalige verrassingen niet direct een vertraging in de productie op, maar het zorgt wel voor een positieve uitstraling. De sprekers en begeleiders die we inschakelen zullen zeker vernieuwende ideeën meebrengen, jouw klanten inspireren en ze geruststellen. Zo houd je de relatie energiek, positief en kunnen jullie er allebei weer tegenaan! 

Wil je ook zo’n verrassing voor jouw klanten realiseren?

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Meld je aan voor de nieuwsbrief