Met de komst van grote elektrische bakfietsen voor bezorgdiensten doen zich uitdagingen voor op het gebied van verkeersveiligheid. De (elektrische) vrachtfiets of cargo bakfiets zien we steeds meer in het Nederlandse stadsbeeld. Het is een opkomende en duurzame vorm van mobiliteit die kleine bestelauto's vervangt. Bij Prodrive Academy geloven we in deze nieuwe vormen van mobiliteit en zijn we er van overtuigd dat wanneer deze op de juiste manier worden ingezet deze bijdragen aan veiliger en duurzamer verkeer. Daarom begeleiden wij organisaties op weg naar veilige moderne mobiliteit.

Maakt uw bedrijf gebruik van vrachtfietsen of bent u van plan ze te gaan inzetten? Zorg dat uw medewerkers voorbereid de weg op gaan en weten hoe ze er veilig mee deelnemen aan het verkeer. 

Vrachtfiets gebruikerstraining

Wanneer u als bedrijf vrachtfietsen inzet wilt u dit op een zo veilig mogelijke manier doen, met zo weinig mogelijk schades en geen ongevallen met uw medewerkers of andere verkeersdeelnemers. Met 25 km/u en vaak een capaciteit van 300 kg is de stille bakfiets een veiligheidsrisico. Daarom is er de vrachtfiets gebruikerstraining waarin de specialisten van Prodrive Academy uw medewerkers coachen met handige tips 'n tricks. Tijdens de gebruikerstrainingen worden o.a. de volgende onderwerpen behandeld:

  • Routeplannen
  • Zit- en stuurhouding 
  • Lading zekeren 
  • Voertuigcontrole en onderhoud
  • Positie op de weg
  • Verkeersinzicht
  • Accugebruik en opladen
  • Voor- en achteruit manoeuvreren

Afhankelijk van uw bedrijf, werkzaamheden en het aantal personen wordt er een tijdschema en format ontwikkeld. Zo kunnen wij een training organiseren voor 2 personen, maar ook een workshop voor meer dan 50 personen.

Medewerkers veilig onderweg met een vrachtfiets?

Wij denken graag met uw mee over het veilig inzetten van de vrachtfiets. Via een pragmatische en praktijkgerichte aanpak maken we maatwerk trainingsoplossingen voor eindgebruikers. Wilt u meer weten over de mogelijkheid om een gebruikerstraining te organiseren? Neem contact met ons op via info@prodriveacademy.nl of 0320 284 688.

Bent u geïnteresseerd in onze diensten?


Wij staan u graag te woord!
Bel ons
via
+31 (0)320 284 688

Op werkdagen bereikbaar tussen 08:00 en 17:00

OfStuur een email naar
info@prodriveacademy.nl

Altijd een reactie binnen 1 werkdag

Of laat een bericht achter!
Op de hoogte blijven?

Schrijf u dan nu in voor de nieuwsbrief en
ontvang updates automatish in uw mailbox.