banner

De RijvaardigheidsTraining is ontwikkeld om bestuurders bewust te maken van de risico's die het dagelijkse verkeer met zich meebrengt. Deelnemers leren in deze rijtraining om gevaren te herkennen én te vermijden. Bij de RijvaardigheidsTraining ligt de nadruk op het voorkomen van ongevallen. 

Na het volgen van de RijvaardigheidsTraining is de deelnemer beter in staat om rijsnelheid aan te passen aan omstandigheden. Risicobewustwording heet dat. Een auto is immers net zo veilig als u zelf rijdt! 

De RijvaardigheidsTraining begint om 08.30 uur en eindigt om 15.30 uur. Het is een compleet verzorgde dag. De training vindt plaats op het ultramoderne rijvaardigheidscentrum te Lelystad. Door de ruime opzet van de baan is het mogelijk alle oefeningen risico- en slijtagevrij met de (lease)auto uit te voeren. De auto's van de deelnemers zijn aanvullend door Prodrive verzekerd. 

 

Groepsgrootte en rijtijd per persoon

Bij Prodrive is er minimaal één coach beschikbaar per 10 deelnemers. Dit resulteert in veel rijtijd en persoonlijke aandacht! Ook het feit dat er meegedaan wordt in de eigen (lease)auto, die aanvullend door ons verzekerd is, vinden onze klanten een groot voordeel. Hierdoor leert u meer over uw eigen auto en hoeft u niet steeds te wisselen met andere deelnemers. U hebt aanzienlijk meer effectieve rijtijd.

De rijvaardigheidstraining kan enkel worden geboekt voor groepen en is niet beschikbaar op basis van open inschrijving voor individuele deelnemers. 

 

Inhoud van de RijvaardigheidsTraining:

 

Manoeuvreren is absoluut de nummer 1 oorzaak van schades. Voor- en achteruit manoeuvreren lijkt gemakkelijk maar er wordt met deze handeling veel schade gereden. Op een divers, met zachte pylonen uitgezet parcours oefenen de deelnemers de doorgeef- en overpak stuurmethode en leert men door optimaal spiegelgebruik voor- en achteruit te manoeuvreren zonder pylonen te raken.

Deze oefening maakt de deelnemer bewust van de relatie tussen snelheid en remafstand. Ondanks dat veel auto’s met ESP, ABS en andere veiligheidssystemen zijn uitgerust ligt de verantwoordelijkheid om voldoende afstand te houden bij de bestuurder zelf. Op nat en op glad wegdek wordt de deelnemer bewust van het effect van snelheid bij gladde en natte omstandigheden.

Een moderne auto slipt eigenlijk niet. Door een ingenieus systeem waarbij de achterwielen van de auto opzij worden geduwd houden we een moderne auto voor de gek en is het aan de bestuurder om de juiste handelingen uit te voeren en te ervaren hoe de moderne rij-assistentie systemen de bestuurder hierbij helpen. Indrukwekkend, leerzaam en leuk.

Een gladde helling met een gladde bocht, in combinatie met het uitwijken van waterhindernissen. Een combinatie onderdeel van kijken, waarnemen, reageren, corrigeren en herstellen.

 

Tijdschema RijvaardigheidsTraining:

  • Vanaf 08.30: Ontvangst
  • 08.45 - 09.45: Audiovisueel theorie gedeelte
  • 09.45 - 10.00: De basis van goed én veilig autorijden: Juiste zithouding & spiegelafstelling.
  • 10.00 - 12.00: 2 onderdelen, 1 uur per onderdeel
  • 13.00 - 15.00: 2 onderdelen, 1 uur per onderdeel
  • 15:00 - 15:30: Evaluatie en uitreiking certificaten
  • 15.30: Einde

 

Wilt u meer informatie over de RijvaardigheidsTraining of een offerte aanvragen?

Neem snel contact op met Prodrive via 0320 284 688 of info@prodriveacademy.nl.