banner

Optimale verkeersveiligheid en schadepreventie bereiken organisaties niet met enkel een rijtraining. Het schadepreventie traject is een proces waarbij doorlopend wordt gewerkt aan verkeersveiligheid en safety culture. Op basis van een inventarisatie ontwikkelen en implementeren we een plan met als resultaat minder schades en ongelukken.  

Schadepreventie stimuleert het veiligheidsbewustzijn en bewust veilig handelen. Het doel is het terugdringen van het aantal onveilige situaties met minder incidenten (verzuim, schades) tot gevolg.

Het schadepreventie plan is afgestemd op uw organisatie. In het plan worden afhankelijk van o.a. het type voertuigen, het soort schades en de werkzaamheden interventies op maat voorgesteld. Dit kunnen rijtrainingen zijn, maar ook slimme technologische oplossingen of bijvoorbeeld uitleg over ADAS systemen. 

 

De weg naar schadepreventie!

 

Om een safety culture te integreren is er draagvlak nodig, zowel bij het management als de medewerkers. Wij ondersteunen met een introductie die aanslaat. Daarbij maken we gebruik van video, kick-off events maar we organiseren ook workshops op management niveau. Zo verhogen wij aandacht voor verkeersveiligheid binnen uw organisatie en creëert u een safety culture.

Met een inventarisatie door één van onze specialisten achterhalen we op welke punten er het meeste rendement gehaald kan worden voor u organisatie. Met interventies die het gedrag van de berijders achterhalen kunnen wij ook op berijderniveau effectief coachen. In het plan dat wij voor u maken zijn uw organisatie en medewerkers de rode draad.

Met slimme oplossingen kunnen we constant monitoren om te kijken waar we staan. Zo kunnen we bijsturen in het traject als dat nodig is. Wij geloven in het continu verbeteren van onze klanten én van onszelf. Met een projectgroep leiden we het project in goede banen, op weg naar 0 schades binnen uw wagenpark!

 

Mogelijke tools en interventies:

 

  • 0-meting, risico inventarisatie & doelstellingen
  • Vastellen van parameters & KPI's
  • Ontwikkeling chauffeurshandboek
  • Monitoren competenties, brandstof en schades per bestuurder
  • Kick-off meetings & motivatie campagnes
  • Rijtrainingen op maat voor bedrijf en bestuurder
  • Personal Driver Reports
  • Safety Workshops
  • Mentor opleidingen / inhuur mentor coaches via Prodrive 
  • Beloningen en feedback

 


   

Één van onze klanten: Unilever Benelux

Alle medewerkers van Unilever in België en Nederland die meer dan 4.000 kilometer per jaar rijden gaan iedere 3 jaar op herhalingstraining bij Prodrive Academy. Met dank aan het beleid van Unilever én de trainingen van Prodrive hebben zich de laatste jaren geen ongevallen met ernstig letsel voorgedaan. 

Download de case study

 

 

Is verkeersveiligheid bij u ook top prioriteit?

Wij komen graag bij u langs om te bespreken wat we voor u kunnen betekenen.
Op weg naar optimale schadepreventie! Maak een afspraak met één van onze specialisten.

Maak een afspraak!

Bent u geïnteresseerd in onze diensten?


Wij staan u graag te woord!
Bel ons
via
+31 (0)320 284 688

Op werkdagen bereikbaar tussen 08:00 en 17:00

OfStuur een email naar
info@prodriveacademy.nl

Altijd een reactie binnen 1 werkdag

Of laat een bericht achter!