Zo zorgen we voor de perfecte merk- en productbeleving

Bekijk onze showcases voor een indruk van de next-level experiences en product- en gebruikerstrainingen die we hebben georganiseerd voor onze opdrachtgevers en hun klanten. Neem contact met ons op als je benieuwd bent naar de mogelijkheden voor jouw organisatie.

Car fixed

Toyota
Toyota Proace Event

Een dag in het teken van de nieuwe Proace. Wat doet deze auto beladen en onbeladen in verschillende situaties? De deelnemers ervaarden het op de dag in Lelystad die Prodrive Academy georganiseerd heeft. Niet alleen maar op een gladde baan, maar ook juist op het terrein. Je leert veel over het stuurgedrag van de nieuwe Toyota Proace, het is eigenlijk niet heel anders of je met of zonder lading rijdt. We lieten de deelnemers zelf ervaren hoe je de controle houdt over de auto. Een leerzame maar vooral leuke dag.

Audi
E-tron gebruikerstraining

Weet je dat elke koper van een elektrische Audi de mogelijkheid krijgt om een op maat gemaakte (virtuele of fysieke) gebruikerstraining te volgen? Prodrive Academy verzorgt deze training, van uitnodiging en planning tot en met de uitvoering, en neemt zo de salesteams van de Audi-dealers veel werk uit handen. Bovendien zorgen we er met deze 1-op-1 training voor dat de klant nog meer tevreden is met de nieuwe auto. Elke klant krijgt een gebruikerstraining op maat en dus altijd de uitleg passend bij de persoonlijke behoefte. Het rapportcijfer dat we voor deze training krijgen, is gemiddeld een 9,3!

Volvo
XC40 Recharge P8 AWD EV Ready Training

Tot volle tevredenheid van alle klanten, werden er in een maand tijd meer dan 1.300 exemplaren uitgeleverd van de allereerste volledig elektrische Volvo: de Volvo XC40.  Prodrive Academy hielp Volvo Cars Nederland met een complete oplossing: dealer trainingen om het personeel de juiste kennis en competenties bij te brengen en hulp bij aflevering om de eindklant in staat te stellen om zijn auto tot volle tevredenheid in gebruik te nemen. Om dat te bereiken verzorgden we van begin tot eind EV Ready Trainingen bij Volvo dealers op locatie. Daar gaven onze productspecialisten uitleg aan klanten over elektrisch rijden met hun nieuwe XC40 Recharge P8 AWD en over de belangrijkste features van de auto, zoals het innovatieve Google multimedia systeem.

Volvo XC40

Toyota
Toyota Yaris Energy Challenge

De Toyota Energy Challenge. Elektrisch rijden, zonder stekker. 160 finalisten uit heel Nederland deden mee, allemaal dezelfde route. Zelfs met gewichtcompensatie, voor een eerlijke strijd. Na een korte uitleg gingen de deelnemers op pad voor een strijd om het laagste verbruik. En de winnaar? Die kreeg een nieuwe Yaris Hybrid Bi-tone. Een leuk event georganiseerd samen met Toyota Nederland, waarbij de deelnemers veel leerden over de capaciteit en het rijgedrag van de auto onder verschillende invloeden.

Volkswagen
ID.3 dealertraining op locatie

In opdracht van PON Academy ondersteunde Prodrive Academy bij de VW ID.3 Roadshow. Nog voordat de ID.3 in de showroom te bewonderen was, bezochten onze productspecialisten alle dealers om hen EV ready te maken. En dat waren ze, met de benodigde informatie op zak, klaar voor de introductie van de splinternieuwe VW ID.3.
ID.3 dealertraining op locatie
Plug-in Hybrid dealertraining

JEEP
Plug-in Hybrid dealertraining

Prodrive Academy hielp de salesteams van JEEP met het opdoen van productkennis van en ervaring met de nieuwe plug-in Hybrid modellen. Voor de optimale beleving van de diverse rijmodi, werd behalve de openbare weg ook het 4×4 terrein van het Rijvaardigheidscentrum Lelystad aangedaan. Zo ervaarden de salesteams het onderscheidende vermogen van JEEP’s nieuwe plug-in Hybrid modellen.

Volvo
Recharge P8 AWD Digital competitor comparison training

Elektrisch rijden is niet moeilijk, maar wel anders. Ook het verkopen van elektrische auto’s is anders, waardoor het nieuwe kennis van de verkoper vereist. Daarnaast is het belangrijk om de klant de juiste vragen te stellen. Om Volvo-verkopers wereldwijd de juiste knowhow te geven en hun voorsprong op het gebied van EV kennis te vergroten, ontwikkelden Prodrive Academy en Volvo Car Corporation samen een digitale videotraining. Deze training bevat informatie over elektrisch rijden in het algemeen, de concurrentie en het verkopen van elektrische auto’s.
digital competitor training

Citroën
ADAS Training

In samenwerking met Citroën Nederland organiseerde Prodrive Academy een dag die in het teken stond van Advanced Driving Assistant Systems (ADAS) in de nieuwste Citroëns. Eerst een quiz om de kennis te peilen, vervolgens een demonstratie in een echte auto, en dan, op pad! Door het bos, over heuvels en door het water. De deelnemers ervaarden de auto in diverse situaties en leerden de nieuwste technieken direct toe te passen in de praktijk. Van automatisch inparkeren tot ABS op natte wegdelen. Leren, voelen, ervaren.

Leaseplan
Training Elektrisch Rijden

Van alle nieuw verkochte auto’s is 53% een leaseauto. 20% van alle nieuw verkochte auto’s is elektrisch. Elektrisch rijden is net even anders en daarom ontwikkelden we in opdracht van Leaseplan een videotraining. Deze training bevatte conversational learning technology om de transitie naar elektrisch rijden zo vlot en soepel mogelijk te laten verlopen.

Leaseplan Training Elektrisch rijden
500E product training @the dealer

FIAT
500E product training at the dealer

Voor FIAT verzorgden onze productspecialisten een 1-op-1 producttraining op locatie. Behalve een gedegen training konden de verkopers en aftersales-medewerkers van het Italiaanse automerk al rijdend kennismaken met de nieuwe FIAT 500E. Deze volledig elektrische auto beschikt over een aantal interessante rijhulpsystemen die we hen tijdens de training konden laten ervaren.

Mercedes-Benz Dealertraining Mercedes- Benz Vans

In opdracht van Mercedes-Benz ontwikkelden we het rijgedeelte voor de dealertraining van de Mercedes-Benz e-Vito en EQV modellen. Een dynamisch programma gericht op elektrisch rijden, laden en rijhulpsystemen, inclusief een concurrentievergelijking.

Jaguar
The Art of Performance Tour

Jaguar staat voor klasse, uitstraling en performance. Deelnemers aan de Art of Performance Tour van Jaguar konden op deze dag op het circuit van Lelystad de nieuwste Jaguars zelf ervaren. Prodrive Academy organiseerde de dag vol met rijvaardigheidstrainingen en uitleg over de nieuwste technieken.

Volvo
Onboarding nieuwe medewerkers Volvo Cars Belgium

Voor Volvo Cars Belgium ontwikkelde Prodrive Academy een belangrijk onderdeel van het onboardingsprogramma. Om onze theorie- en praktijkkennis over ADAS, mild hybrid, plug-in hybrid en BEV te kunnen delen, ontwikkelden we tweetalig lesmateriaal en hebben we Nederlands- en Franstalige productspecialisten ingezet. Hierdoor kan Volvo Cars Belgium er op vertrouwen dat elk personeelslid na de onboarding op het juiste kennisniveau zit.

Volvo onboarding nieuwe medewerkers
EV basiskennis sessies voor dealers

Ford
EV basiskennis sessies voor dealers

Ford schakelde de productspecialisten van Prodrive Academy in voor een training aan alle dealermedewerkers over elektrificatie. Als verkoper is het belangrijk dat je de klant de vragen stelt die hij of zij niet stelt en dat vergt de nodige kennis over uiteenlopende onderwerpen. Denk aan batterijtechnologie, pouches vs. cells, batterijkoeling en -verwarming, laadcurve en laadpalen.

Škoda
Scala Testdrive @home

Met de Škoda Scala wilde Škoda een nieuwe doelgroep op een verfrissende en unieke wijze bereiken. Škoda verzorgde een campagne rondom “testdrive @home” Prodrive Academy zorgde voor de gehele fulfillment van de actie. Dit omvatte het bellen en inplannen van de prospects, het inzetten van productspecialisten die op enthousiaste en verassende wijze een testrit aan huis gedurende 7 dagen per week verzorgend, het opzetten van een klantcontactcentrum dat 7-dagen per week bereikbaar was. In 3 weken verzorgden wij 1.500 proefritten met een gemiddelde van 4,5 proefrit van 1 uur per productspecialist per dag.

Skoda Scala Testdrive at Home

We blijven vooruit bewegen

Bovenstaande projecten zijn zeker niet de enige waar we onze expertise voor hebben ingezet. Hieronder zie je nog veel meer interessante projecten die we voor de leukste klanten mochten verzorgen.